אופנה מהאגדות: את הנשף המטורף הזה אסור לכם לפספס
עכשיו כשתקופת מסיבות הפרום של התיכוניסטים מאחורינו, עומדת המילה "הנשף" לקבל משמעות קצת אחרת - זו שמתייחסת לתערוכת האופנה הגדולה ביותר שנראתה בישראל, והופכת את מוזיאון העיצוב חולון למקום שהכי סטייל לצאת אליו בבגדים הכי מוגזמים שלכן
זה נוכח כבר בשם – משהו רחוק, זר, משהו שלא שייך לתרבות הלבנטינית שלנו אלא למחוזות פנטסטיים ואגדות על ארמונות ונסיכות: "הנשף". ואכן, זו מטרתה המוצהרת של התערוכה החדשה והשאפתנית שתיפתח הערב במוזיאון העיצוב חולון – לעסוק מקרוב באחת הפונקציות הקריטיות ביותר של אמנות האופנה, זו שהפכה למילת מפתח כמעט שחוקה בשנה האחרונה: אסקפיזם.
זו תערוכת האופנה הגדולה והנרחבת ביותר שהוצגה בישראל, והיא תכלול כ-120 דגמים בחללים שונים ותצלול דרכם אל ההיסטוריה של האופנה המערבית והישראלית, על היבטיה התרבותיים והסימבוליים. יש לא מעט כאלה, בפרט מהזווית המקומית של מדינה קטנה שעשתה דרך אופנתית מרשימה וייחודית בשבעים שנותיה.
הגלריה העליונה של המוזיאון תציג את "הנשף המודרני – קוטור ישראלי", ותנסה לפרק את המושג החמקמק הזה על ידי יצירות ייחודיות של מעצבים ישראלים כמו ויוי בלאיש, גדי אלימלך, שי שלום, שחר אבנט, ליהי הוד, ברטה ואלון ליבנה (שכמובן יציג שמלות שנלבשו על ידי ליידי גאגא וקייטי פרי).
הגלריה התחתונה תפרוש ציר זמן היסטורי שיציג שחזור של השמלות והגזרות הפופולריות החל מהמאה ה-18, והמסדרון יוקדש לתערוכה "לב של זכוכית: מסע בעקבות נעלי סינדרלה", שתעסוק באבולוציה התרבותית של נעלי הזכוכיות האגדיות באמצעות מודלים שהודפסו במדפסת תלת-מימד.
חלל מעבדת העיצוב יהווה את המנה האחרונה והדובדבן שבקצפת, עם מפגש עיצובי מתוק בין שני אלמנטים "נשפיים" חשובים: כובעים וקינוחים. "חדר הקצפת והכובען המטורף" מחבר בין עבודותיהם של הכובען מאור צבר והקונדיטור אלון שבו, שיחדיו יצרו 15 "כובעי קינוחים", לצד תצוגת פסלים של 23 מגדלי מקרונים המורכבים מכ-6,500 מקרונים, 122 עוגות חתונה, עוגות קומות ועוגיות אישיות, שפוסלו בעבודת יד מ-500 קילו של סוכר, אבקת שקדים, וגם מלט וקלקר.
תודו שכל זה כבר מעורר תיאבון ובעיקר רצון לעלות על האאוטפיט הכי מוגזם שלכן. מי שזכו לבקר בתערוכה הבלתי נשכחת "ז'ה טם, רונית אלקבץ" ישמחו לדעת שגם את "הנשף" אוצרת יערה קידר, מרצה והיסטוריונית אופנה מהחשובות במחוזותינו. על הניהול האמנותי אחראי המעצב והאמן שמואל בן שלום, ועל ההצבה האמנותית ופיסול הבובות מופקד ויקטור בלאיש המהולל. אנחנו כבר רתמנו את הכרכרה.
מדהים
מאת: ליר | 12 ביולי 2021 | 13:33מושלם
בא לי כבר!