אתר האופנה האהוב לפני סגירה, וההנחות בשיאן
Matches Fashion הוא אחד מאתרי האופנה החביבים על הפאשניסטות, עם מגוון מותגים שווים ומשלוחים לרחבי העולם. עכשיו ניצבים בפניו קשיים כלכליים והוא בסכנה – חדשות עצובות שטומנות בחובן גם הזדמנות להשיג פריטים שווים במחירים רצפה
View this post on Instagram
חובבות מותגי על בוודאי מכירות היטב את אתר האופנה Matches Fashion, אחד המתחרים של נט-א-פורטה, Farfetch, ריבולב, SSENSE ושופבופ – כולם אתרים שמרכזים מותגי על ותיקים לצד מעצבים צעירים ומרגשים ומספקים משלוחים מסביב לעולם, כשלכל אתר יש את היתרון היחסי שלו – משלוחים שמאפשרים לשלם על המכס מראש ולחסוך כסף, מותגים או פריטים שאין בשום מקום או אחר או סיילים שווים.
התחרות בתחום גדולה, ולאחרונה נודע שמאצ'ס הבריטים מתחילים בתהליך של פשיטת רגל. אז מה בדיוק קורה שם – ואיך אנחנו יכולות להרוויח מזה?
View this post on Instagram
מאצ'ס הוקמה ב-1987 כחנות פיזית בלונדון על ידי היזם טום צ'פמן, שלא ידע המון על אופנה. זמן קצר לאחר מכן הצטרפה אליו כשותפה ובעלים אשתו, רות צ'פמן, שעזרה לו להפוך את מאצ'ס להצלחה אדירה. השמועה התפשטה מהר בלונדון – החנות הציעה מותגים שלא נמכרו באנגליה לפני כן, כמו פראדה ובוטגה ונטה, ובעיקר התמחתה ביחס אישי, שירות לקוחות מצוין וקניינות שיודעת לזהות מה הלקוחות רוצות לפני שהן יודעות בעצמן. הטאץ' האישי של הבעלים, ששמו דגש עצום על שירות הלקוחות, הוא מה שנחשב לסוד ההצלחה של מאצ'ס – וגם הסיבה לנפילה.
אחרי שפתחו חנויות נוספות בלונדון, מאצ'ס השיקו אתר סחר בשנת 2006, שהמשיך את אותו הקו של טיפוח קהל לקוחות נאמן וזכה גם הוא להצלחה. ב-2012 בני הזוג זכו לקבל השקעה של 20 מיליון פאונד בנוכחות הדיגיטלית שלהם, והאתר המשיך לפרוח – עד שב-2017 הם החליטו למכור אותו בעבור סכום של 400 מיליון פאונד.
View this post on Instagram
הצ'פמנים יצאו עם צ'ק מכובד, אבל העזיבה שלהם הייתה גם נקודת המפנה. מ-2017 ועד 2023, מאצ'ס איבדו לא רק את הבעלים, אלא את היתרון היחסי שלהם על מתחריהם, ובהתאם גם כסף. המנכ"לים החלו להתחלף בקצב מסחרר, ובמקום רווחים החברה החלה לרשום הפסדים.
לאחר שהושקעו באתר בשנים האלה כ-500 מיליון פאונד, הוא נמכר שוב בדצמבר 2023 בסכום של 52 מיליון פאונד בלבד לקבוצת פרייז'ר, שזמן קצר לאחר מכן הודיעה שמאצ'ס נכנסת להליך שנקרא בבריטניה "אדמיניסטרציה" ודומה למה שקוראים לו בישראל "חדלות פירעון ושיקום כלכלי" – כלומר, לא בדיוק פשיטת רגל, אלא שלב לפני.
View this post on Instagram
בשלב האדמיניסטרציה ממונה אחראי חיצוני על החברה ומנסה לשקם אותה כלכלית ולהחזיר כספים למשקיעים. המשמעות המיידית היא פיטורים של מאות מעובדי החברה, ומכיוון שבאנגליה החוק מתעדף את המשקיעים הגדולים ביותר, הנפגעים העיקריים מההליך הזה הם המותגים הקטנים יותר שעובדים עם מאצ'ס – מכיוון שהם שלחו לאתר סחורה שכנראה לא יקבלו בחזרה, לא יקבלו עליה את הכסף ויש לה סיכוי נמוך מאוד להימכר במחיר מלא.
עבור הלקוחות, לעומת זאת, יש נקודת אור – מכיוון שמאצ'ס לא מחזירים למותגים את הסחורה שכבר נרכשה, הם כמובן מעוניינים למכור אותה, והסיילים באתר כבר החלו במלוא עוצמתם. בשלב הזה כבר אפשר למצוא כמות נאה של פריטים בהנחות מרשימות של 40%-70%, אותה כדאי לנצל כבר עכשיו, מכיוון שהמלאי כמובן מוגבל ולא יתחדש. מצד שני, אם בא לכן לקחת סיכון, אתן יכולות לחכות עוד קצת ולהמר שההנחות עוד יגדלו – ואז תוכלו לקטוף פריטים שווים במחירים מצחיקים.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
מי שיש לה מודעות עצמית תבין שרזון כזה קיצוני זה לא יפה ואפלוו מכוער ,ולדעתי הכי יפה שאישה היא טיפה מלאה במקומות הנכונים בפרופורציה וזה יותר סקסי והמראה הבריא נחשב יותר יפה פשוט לאכול באופן בריא ולא לעשות דיאטות קיצוניות
מאת: אני | 22 במאי 2024 | 18:03רוצה לנסות
מאת: דינה קלבייב | 22 במאי 2024 | 13:27יש שם תמונה של דוגמנית שנראית כמו ניצולת שואה. ממליצה להוריד, יש כאן נערות שלומדות בין היתר מהכתבות האלה מה מודל היופי
מאת: ברי | 17 במאי 2024 | 20:19