בלי מבטא צרפתי: הברט שלך חזר
הכובע שהיה שמור עד לא מזמן לפרנקופילים קשים חוזר לקדמת הבמה במתכונת חדשה. בתפריט: גיק שיק מתוחכם שמשדרג כל לוק, מקז'ואל יומיומי ועד שמלות צבעוניות נוסח גוצ'י. זה הזמן לעכל ולהבין שאתן פשוט חייבות אחד כזה
נדמה כי הסטריט סטייל נדחק בימים האחרונים לשולי הכותרות האופנתיות. הסלבריטאיות ההוליוודיות הזוהרות של עונת הפרסים, יחד עם הפאשניסטות המתוקתקות שעושות את דרכן אל השורות הראשונות של שבועות האופנה, מותירות מעט מקום לדיון בדבר טרנדים ארציים שכולנו יכולות ליישם בבית. ואולם, אם יש אקססורי אחד שמצליח בכל זאת להתבלט בחורף הנוכחי, כזה שיכול להיות רלוונטי ובר השגה עבור כולנו, הרי שזהו כובע הברט. פריט קלאסי, אייקוני כמעט, שמייצר בתקופה האחרונה דיבור אופנתי ששווה להוריד בפניו את הכובע.
סטף יוטקה, כתבת אופנה באתר ווג, מעידה בכתבה שהוקדשה לפופולריות הגוברת של כובעי הברט, כי בהשוואה לכובעי הצמר המסורתיים, הברטים מהווים פתרון טוב למי שרוצה להתחמם בסטייל במהלך עונת החורף. "יש לו מבנה יפה" היא מציינת, "כזה שיכול להפוך את האאוטפיט הבסיסי ביותר למשהו מיוחד יותר".
בדומיננטיות של כובעי הברט היה ניתן להבחין כבר בתצוגות של קולקציות חורף 2015-2016. בתצוגה של אקנה סטודיוס בלטה גרסת האוברסייז של כובעי הברט, בזו של פול אנד ג'ו נתנו הברטים את הפיינל-טאצ' הפריזאי, ואצל לואיזה בקריה האיטלקית היוו הברטים עוגן משמעותי לאורכה של התצוגה כולה.
ואולם, בית האופנה ששמו נקשר בצורה הבולטת ביותר לפוקוס המחודש שמקבל כעת הברט הוא כמובן גוצ'י, שסגנון ה"גיק-שיק" שלו הפך לשם דבר בקולקציות האחרונות בניצוחו של המנהל האמנותי אלסנדרו מיקלה. הברטים כיכבו אצל גוצ'י הן בקולקציית סתיו-חורף 2015, הן בקולקציית אביב-קיץ 2016 והן בקולקציית הקרוז של המותג. ההייפ שייצר בית האופנה הזה בעונות האחרונות הפך את השילוב של מסגרת משקפיים עבה ו"נרדית" יחד כובע ברט המונח בהטיה לאחד מהמצוטטים ביותר.
גם האימוץ של הברט על ידי מובילות אופנה כמו מירסלובה דומה הפך את הברט למשהו לדבר עליו. רק בשבוע שעבר התייצבה דומה לתצוגת הקוטור של דיור בפריז בטוטאלוק נקי אך מדויק שכלל מעיל לבן רכוס וכובע ברט שחור.
כמובן שלא ניתן להתייחס לתהילתו הנוכחית של הברט מבלי לציין את הרזומה שצבר בהיסטוריה התרבותית-אופנתית. הוא נחשב לאחד מפריטי המפתח המרכזיים בכל מה שקשור ל"שיק צרפתי", אך הדרך שעשה מפריט לבוש פשוט של המעמד האיכרי לפריט שמתקשר לזוהר נונשלנטי אינה מובנית מאליה, והיא קשורה גם בלא מעט איקונות סטייל על זמניות דוגמת בריז'יט בארדו, שחיבבו אותו במיוחד.
גלגולו הנוכחי מתרכז דווקא באימוצו כפריט משדרג ללוק קז'ואל. זרקתן על עצמכן ג'ינס בויפרנד וסווטשירט אפור? הוסיפו ללוק כובע ברט בצבע תבלין עמוק ותקבלו זווית אחרת על מראה יחסית שגור. אף על פי שהטרנד הוליד לא מעט גרסאות "מתחכמות" של הברט, אנחנו ממליצים להיצמד דווקא לגרסה הקלאסית שלו – כובע ברט בצבעוניות אחידה ונטולת קישוטים. מכיוון שהברט הפך ליורשו הלא רשמי של כובע הצמר המרושל, הוא צריך לשדר את אותה אמירה בלתי מתאמצת, גראנג'ית כמעט, והיא זו שתעניק לו את האפיל העונתי המרענן.
ההתעלמות שלכם מהציבור הדתי בארץ פשוט מגוחכת וטיפשית. אתם יודעים שיש ציבור שלם שהולך עם זה ועם כיסויי ראש בכלל..באופן שיקי לחלוטין.
מאת: אורח | 2 בפברואר 2016 | 18:19אולי כדאי שתציצו בעמוד הפייסבוק של דורית שושן "אתכסיא" ותראו 10 דרכים שונות לקשור מטפחת על הראש.
ואז תעלו את כל התמונות המשעממות האלה ותתנהגו כאילו בצרפת זה וואו ופה אין את זה.
תמשיכו גם לעלות מאמרים על חיג'אב ולהמשיך להתעלם מהסביבה שלכם.
מה נגיד, פשוט אנטי דתי פה בטירוף
יש מצחיה? זה לא ברט.
מאת: אורח | 2 בפברואר 2016 | 12:29הכובע של אקנה הוא לא ברט משום כיוון
בוקר….הדוסיות מזמן חזרו לברטים וגם לא רק בחורף….
מאת: טולי | 2 בפברואר 2016 | 09:55לא צריך של ג'וצי 20 שח במרכז העיר
מהמם
מאת: אורח | 1 בפברואר 2016 | 23:24