אומת הסטייל: מיהן המדינות האופנתיות בעולם?
החליפות של בריטניה, הנשיות הלא מתאמצת נוסח צרפת, מינימליזם מבית שבדיה או אול אמריקן במשבצות וג'ינס | מיהי המדינה עם הכי הרבה סטייל? ולא, ישראל לא ברשימה
אומרים שבעוד כמה מאות שנים הגבולות יטשטשו וכל המדינות יהפכו לאומה אחת גדולה ומאושרת. בלי ביקורת דרכונים, אבל גם בלי לאום אחד ספציפי. סממנים שמגדירים כל אחת מהמדינות יהפכו לנחלת העבר, ולא יהיה משנה אם אתה מגרמניה, טורקיה, סודן, עיראק או יפן. אז אומרים. ועד שזה יקרה, אומות העולם אוהבות להתחרות זו בזו בתואר "המדינה הכי". הפעם, אתר "CNN" בחר את המדינה הכי אופנתית בעולם. יכולים לנחש מיהי? רמז: יש לארץ הזו צורה סטייליסטית במיוחד.
מקום שמיני: ארצות הברית
בין אם נרצה בכך או לא, הסטייל האמריקאי כבש את כל המדינות, מהמערב ועד המזרח הרחוק, עם חולצות משובצות וזוג מכנסי ג'ינס או אופנת ההיפ הופ שגוררת אחריה באגיז סופר רחבים. אז מה אם הם הביאו לעולם תקלות כמו קרוקס? שמות גדולים כמו ראלף לורן, טומי הילפיגר וקלווין קליין הפכו למודלים לחיקוי, כמו גם מעצבים שנותנים פייט לאופנה אירופאית אדג'ית – מארק ג'ייקובס, זאק פוזן או דרק לם.
נציג לאומי: סטיב מקווין, השחקן האול אמריקאי.
מקום שביעי: ברזיל
באגף בגדי הים ברזיל עדיין לא מצאה את חוש הסטייל, על אף שהגברים בחוף יציינו שמדובר במחזות מלבבים, אך מתחילת שנות האלפיים סאו פאולו תקעה יתד בגזרת שבועות האופנה, ואחריה גם בירת הסמבה, ריו דה ז'נרו. בהתאם לכך, שמות של מעצבים לאומיים כמו אוסקלן ואלכסנדר הרשקוביץ הפכו לבינלאומיים עם הצלחה מסחררת ברחבי העולם.
נציג לאומי: כרמן מירנדה. שמחת החיים והכובעים הססגוניים הוציאו את הסמבה מריו אל העולם הגדול.
מקום שישי: אוסטרליה
הסטייל האוסטרלי הוא קז'ואלי ואינדיווידואלי באותה נשימה, מושפע מאופנת הגלישה שמייצגת יותר מכל את מדינת הקנגורו. המעצבים בני היבשת מצליחים לשלב בלוק הלא רשמי גם מראה מעט מחויט יותר, שלא שובר את האסתטיקה של לבוש האאוטדור. המוכרים ביותר הם קמילה אנד מארק, סקנלן אנד תיאודור ואלכס פרי.
נציג לאומי: איזבל לואקס, השחקנית היפייפיה משלבת בין וינטג', היפי ובוהמייני שמתאים לגוון העור האוסטרלי שלה.
מקום חמישי: בריטניה
חליפות של ג'יימס בונד, להקות רוק בריטיות, מעילי טרנץ' וכל מה שמזכיר לנו שמיים מעוננים. האומה הבריטית בעלת חוש אופנה מוצלח, ורבים חבים זאת למשפחת המלוכה מלאת הסטייל ובראשם הדוכסית שמעטרת את מגזיני האופנה מדי שבוע (וביניהם גם שלנו), קייט מידלטון. כמה מהשמות המוכרים ביותר בעולם האופנה הם בני האומה הבריטית: ברברי, ויקטוריה בקהאם, ויויאן ווסטווד, פרד פרי ואלכסנדר מקווין.
נציג לאומי: טרנס סטמפ, שחקן קולנוע שכולנו מכירים היום היה סמל לקוליות של הסווינג הלונדוני של שנות השישים. עוד משבצות, בבקשה.
מקום רביעי: יפן
מעט מאוד אומות לוקחות את מושג הלבוש באקסטרימיות כמו היפנים. הדורות הקודמים אמנם נבלעו בקהל של קונפורמיזם, אבל היפנים ה"חדשים" מושפעים מתרבות מקומית כמו גם מהמערב, הבליל שיוצר אאוטפיטים כל כך מעניינים. באופנה היפנית קיימות סגנונות ייחודים כמו ה"לוליטה", לבוש מהתקופה הויקטוריאנית שמגיע אל הרחוב וכן ה- oshare kei, סטייל שהוא יותר כמו לייף סטייל, עם פריטים פאנקיסטיים בצבעונית עזה להפליא.
נציג לאומי: ריי קוואקובו, השם מאחורי המותג המצליח Comme des Garçons, היא התגלמות האוונגרד בטוטאל לוק שחור ותספורת בוב אדג'ית.
מקום שלישי: צרפת
מהמאה ה-17 ועד היום צרפת נחשבת למעצמת סטייל ובראשה עומדים דיור, ז'יבנשי ולואי ויטון. ממסלולי התצוגות ועד הרחוב, הצרפתיות הן שם נרדף לנשים מלאות פאסון ופאשן. כוכבים בני האומות האחרות כמו ג'ייקובס (ארה"ב), קנזו (יפן) ומקווין (בריטניה) הבינו בשלב חשוב של הקריירה שלהם שהמעבר לפריס, מקום הולדתו של ההוט קוטור, הוא הכרחי. ומעל הכל, מישהו אמר קוקו שאנל?
נציג לאומי: אווה גרין, נערת בונד שלוקחת השראה מהקוטור של שנות השלושים והארבעים של המאה הקודמות – סילואטות מעניינות הכוללות מותניים צרות וכתפיים מודגשות.
מקום שני: שבדיה
כן, שבדיה. הדבר הראשון שעלה לנו לראש היה להקת אבבא, מחזה לא אופנתי כלל. אבל אז נזכרנו בקמעונאית האופנה הזו, מה שמה – H&M, וגם באקנה ובצ'יפ מאנדיי. שבדיה, כך נראה, היא מומחית ביצירת מותגים הורסים והסטייל השלט בה הוא מינימליסטי ושקט.
נציג לאומי: לייקה לי, הזמרת שמזכירה לנו ש"פחות הוא יותר".
מקום ראשון: איטליה
אופנה איטלקית היא שם נרדף לאיכות. כבר משנות החמישים, דרך הסבנטיז ועד היום איטליה מציגה לנשים ולגברים סטייל עם ניחוח אירופאי, עם גוצ'י, פראדה, מיו מיו, ארמאני ועוד. ארץ המגף ממשיכה לספק את הסחורה לעולם האופנה, ולצד השמות המוכרים ניתן למצוא גם מעצבים חדשים יותר כמו קרלו קונטרדה וגבריאל קולנגלו.
נציג לאומי: ג'יאני איינלי, הבעלים של חברת פיאט, היה אייקון אופנה איטלקי בלתי נשכח. אנחנו דווקא היינו לוקחים את סופיה לורן כנציגה הלאומית.
זה פחות עניין של טעם, זה עניין של פתיחות וקדמה. בארצות האלה השיח על אופנה הוא רחב ולא טאבו (או שייך רק לנישה מיוחדת) גם בקרב גברים. התעשייה מפותחת מאוד ויוצרת דו-שיח עם ארצות אחרות בניגוד לדוגמה, בישראל.
מאת: לולו | 23 בספטמבר 2013 | 11:18עוד לפני האיטלקי
מאת: ניצן | 22 בספטמבר 2013 | 23:50אין על "השיק" האירופאי ! איטליה וצרפת אלגנטיות, ברזיל, חגיגה של צבעים ובטוב טעם ! בישראל אין טעם ! דווקא הצילומים שבכתבה לא מושכים, אפילו קייט מידלטון לא נראית במיטבה אבל כעיקרון, חוזרת על מה שכתבתי בהתחלה!
מאת: אני | 22 בספטמבר 2013 | 23:43ארה"ב צריכה להיות מקום ראשון .
מאת: אלה | 22 בספטמבר 2013 | 23:37האופנה בישראל לא מושכת לעומת "השיק" האירופאי או שמחת הצבעים הברזילאי (בטוב טעם) . דווקא בכתבה, הבגדים שרואים בצילומים לא יפים וקייט מידלטון לא נראית במיטבה.
מאת: אני | 22 בספטמבר 2013 | 23:03עם שבדיה ואוסטרליה וברזיל. סטייל כמו שיש בתל אביב.
מאת: דורין | 22 בספטמבר 2013 | 20:55כדאי להעלות את צרפת ובריטניה כמה מקומות (או יותר נכון, את פריז ולונדון).
אם תסכלו על הסטייל של השחורים מאירופה. תבינו כבר לבד.
מאת: אחד שמבין! | 22 בספטמבר 2013 | 20:48לדעתי רק לשחורים יש סטייל קטלני.
אין על סופיה לורן אחת ויחידה אגדית יפייפיה ושחקנית בחסד אינני יודעת האם היא חיה עדיין ידעתי לפני הרבה זמן שהיא הייתה מאוד חולה.
מאת: ליאת | 22 בספטמבר 2013 | 20:11לא איב, אווה. כל הכבוד.
מאת: נעמה | 22 בספטמבר 2013 | 16:17