כמו באמריקה: אאוטלט נעלי המותגים בטר פרייס
כשהבלרינות של ולנטינו פגשו את נעלי הנוחות של טבע | אאוטלט הנעליים "בטר פרייס" לא יהפוך למוקד עלייה לרגל עבור רודפי מותגים מעודכנים, אך עשוי להשתלם למגלי הסבלנות
כעשור עבר מאז הכירו צרכני האופנה בארץ את הביטוי "אאוטלט". התמונות הקשות שעולות עם המילה לרוב שולחות את חובבי השופינג בריצה הרחק מהחנויות האלה, שמתאפיינות בלוק בלתי מזמין ומלאות באווירת שוק מיוזעת. לרוב, המציאות לא גדולות והנבירה הנדרשת בין קולבים שמסודרים בספורדיות מופלאה היא חוויה מורטת עצבים. לכן ודאי מופתעים הישראלים שמשלבים בנופש שלהם – במעצמת מחסני העודפים ארה"ב ובחו"ל בכלל – קניון אאוטלט כזה או אחר. בארה"ב וגם באירופה, חווית האאוטלט נעימה לא פחות מכל צעדה נינוחה בקניון אחר. מקשארל ועד לקוסט, ניתן למצוא בחנויות העודפים מציאות מכל מחלקה, באחוזי הנחה יפים שפעמים רבות מיתרגמים למחירים נמוכים או לפחות לפריטים על זמניים במחירים מזמינים.
והנה התבשרנו השבוע על פתיחתו של מתחם "בטר פרייס" בקניון ארנה, שמבקש להעניק ללקוחות משני המינים ובכל הגילאים את אותה החוויה, בתחום ההנעלה, ללא ביקורת דרכונים.
הסקפטיות הייתה בלתי נמנעת- אם אפשר לעשות את זה בארץ, איך זה שיקר כל כך לצרוך פה? ואיך זה שאף אחד לא חשב על זה קודם? בוודאי יהיה זה אוסף בלתי רלוונטי של פריטים מרוטים מלפני חמש עונות. ובכן, הפתעה.
"בשנתיים האחרונות אנחנו עדים לתופעה של ספקים שנתקעים עם סחורה, בגלל לקוחות שלא מסוגלים לשלם על הזמנה שביצעו", מספר אבי אבידור, מבעלי החברה. "הספקים נתקעים עם סחורה שאין להם מה לעשות איתה ואנחנו בקשרים טובים איתם בגלל העסקים האחרים שלנו, אז אנחנו מקבלים נעליים במחירים אטרקטיביים ויכולים להציע אותן ללקוחות במחירים נמוכים בהרבה מהמחירים המקוריים, לפעמים בהנחות של 60 אחוזים ומעלה".
החנות הוקמה בשיתוף של אבידור וקבוצת אירני, וה"עסקים הנוספים" עליהם מדובר הם "פקטורי 54" שמתמחים בהבאת הקווים הצעירים והנגישים של מותגי על, ו"אוריג'ינלס", חנות הנעליים שמביאה בין השאר מותגים כ"בירקנשטוק" ו"קמפר". קשריהם עם הספקים מאפשרים לבטר פרייס להביא נעליים מכל הספקטרום, מנעלי נוחות וסנדלי שורש, דרך בנעלי ספורט וסניקרס וכלה בעקבים.
עם למעלה ממאה מותגים, גם טווח המחירים בחנות משתנה. "זה נע בין נעלי ספורט של FILA ב-109 שקלים ועד נעליים של D&G ב-1500 שקלים" מספר אבידור.
אם כך מי הלקוחה הממוצעת?
"זה בדיוק העניין, כל אחד יכול למצוא פה משהו שיתאים לו. אני לא מכוון בהכרח למחירים זולים, אלא להנחות גדולות. במותגים- זה הכי זול שתמצאי, אבל הכל פה ממותג".
עיצוב החנות הוא, איך לומר, פונקציונלי. שרפרפי מדידה סינתטיים ומדפי פורמייקה לבנים שפרושים לאורך החנות הענקית הם הרהיטים המרכזיים, בנוסף למראות גוף שמפוזרות בנדיבות. על העמודים תלוי מקרא ההנחות- עיגולים צבעוניים שמבארים כמה הנחה שווה כל צבע, מעשרים עד חמישים, כשהצבע האחרון מסמל הנחה של מעבר לחמישים אחוזים.
אין תמונות ואין קמפיין. הקישוט היחיד הוא שלטים שחורים עם סמלי חלק מהמותגים המוצגים, ופסיפס מעט הזוי של גיבורי על. למרות הפשטות, אין אווירה של שוק. החוויה המתסכלת של חיפוש חסר תקווה אחר המידה הנכונה, שמוכר לכל מי שתעה אל עבר מדפי ההנחה בכל מקום בעולם, אינה קיימת כאן. החלל ממוזג, המוזיקה בווליום נסבל ומז'אנר סולידי, והפריטים מסודרים כחיילים מתחת לשלטים המציינים את טווח המידות. מה שעל המדפים- זה מה שיש.
מידות, סוגים, מותגים
מידות הגברים מתחילות ב-41 ונגמרות ב-45, וישנה גם בשורה משמחת לנשים גדולות הרגל. מידות הנשים מתחילות ב-36 הסטנדרטי וממשיכות עד 42, כולל חצאי מידות לרוב. אושר גדול.
חובבות וחובבי הבירקנשטוק יוכלו למצוא פה את הנעליים החביבות עליהם בהנחות של 30 אחוזים, וטבחים יוכלו גם הם לרכוש נעליים מקצועיות בהנחה של עשרים אחוזים. סניקרס ונעלי ספורט יש מכל הסוגים ובכל טווח המחירים, ובהחלט ניתן לגלות מציאות כמו סניקרס של נייק ב-270 שקלים.
מי שבאה בשביל מותגי על תיאלץ להתלבט בין D&G, סטיוארט וייצמן, ולנטינו, מוסקינו, קלווין קליין, Y3 של יוז'י ימאמוטו, ועוד רבים. ההבטחה למבחר לא מתרכזת רק בטווח מידות אחד אלא מתפרשת באמת על פני כל הטווח, ועל פני כל הסוגים.
חשוב לזכור, כמובן, שמדובר בחווית קניה למי שמסוגל לגלות סבלנות. המותגים מונחים זה לצד זה ובאותו מדף ניתן למצוא כפכפי גומי ורודים ומעוטרי בלינג של ג'וסי קוטור, או זוג נעלי נוחות של טבע, כאשר בסמוך אליהם מונחות זוג נעלי בלרינה מעודנות מסאטן ורדרד של ולנטינו. מצד שני- איפה בארץ תוכל עלמת חן לאתר זוג נעלי בלרינה של ולנטינו ב-600 שקלים?
אז אולי לא מדובר בחווית קנייה בלתי נשכחת אבל בסופו של דבר ניתן לצאת את פתח החנות בראש מורם, נעליים של דולצ'ה ועודף לקפה, כך שלגמרי מדובר באלטרנטיבה למי שסדר העדיפויות שלה שונה. החניה, אגב, חינם.
מחירים לדוגמה כפי שנדגמו מהמדפים: מקס עזריה ב-240 ש"ח, דולצ'ה&גבאנה ב-1500 ש"ח, ולנטינו- 600-900 ש"ח לנעליים שטוחות מעור וסאטן. קמפר ב-50 אחוז הנחה, סניקרס של נייק ב-270-400 ש"ח.
>> better price, קניון ארנה, הרצליה
קניתי נעלים בבילו סנטר ונפתח לי הנעל מיד החליפו לי לחדש אחרי שלושה חודשים נפתח שוב ניגשתי שוב לחנות ונתנו לי שלושה אפשרות או לקחת את אותה נעל או נעל אחרת בחנות או זיכוי לסניף קנין מודיעין שזה היה קרוב לי לבית באמת תודה רבה יש לכם אחלה של שירות
מאת: יוני | 3 ביולי 2014 | 15:47אבקש להביא לידיעת מנכ"ל הרשת , רכשתי 4 זוגות נעליים בחנות אוריגינל במיתחם בילו סנטר . לאחר מדידה נוספת בבית החזרתי למחורת זוג נעליים אחד ולא קיבלתי שום פתק ,נאמר לי היות ושילמתי במזומן יחזירו לי צק מהנהלת החברה , הגעתי לאחר שבוע ואמרו לי עוד לא הגיע צק ,כך זה נימשך חמש פעמים וכל פעם מישהו אחר , וכבר גמרתי אומר והחלטתי לוותר , הגיעה הגברת יוליה שהציגה עצמה כמנהלת החנות ואמרה לי תן לי לטפל בזה ואני מבטיחה לך שתקבל את המגיע לך , מבחינתי איבדתי האמון וסימנתי X על החנות , לשימחתי הרבה לאחר יום אחד הודיעה לי טלפונית לבוא לקבל הכסף שמגיע לי , וכשבאתי אמרה אצלינו כל לקוח חשוב ואנחנו נדאג שכל הלקוחות יהיו מרוצים , התנהלות זו של גברת יוליה ראוייה לכל שבח הערכה והוקרה , תודה מקרב לב וירבו כמותה יישר כח . בניטה יוסף רחובות
מאת: בניטה יוסף | 11 בפברואר 2013 | 00:03sorry but do not forget one thing israel have to muche tax for avery thing ther for israel is not usa never will be you have to thing abuotet avery thing so axpnesive in israel way
מאת: leah | 8 ביולי 2012 | 04:11שווה ביקור בהקדם!
מאת: ורד | 24 ביוני 2012 | 00:14בטוח אפשר למצוא פריטים שיקיים במחירים שפויים (יחסית…)
בואו לבקר אותי בבלוג האופנה שלי –
http://veredstyle.blogspot.co.il/
יש מדפים של מבצעים שווים, במרכז החנות.
מאת: נעלולה | 23 ביוני 2012 | 22:44החנות מאוד מסודרת, לפי מידות וצוות העובדים אדיבים ומקצועיים.
הנעליים שלא במבצע, ישנם מחירים סבירים ויש מחירים רגילים, או הנחה קטנה.
למשל הבירקנשטוק עלו בסה"כ עשרים ש"ח פחות מבחנות הרגילה, שבקניון.
ממש לא אמריקה…בחנויות מסוג זה בניו-יורק יש מידת נשים 35, אבל פה…ברור שלא!
מאת: רונה | 22 ביוני 2012 | 01:37גם אחרי כל ההנחות, המחירים לא כאלה זולים.
מאת: רונן | 20 ביוני 2012 | 16:01זה כמובן בגלל שההנחות נעשות ממחירי השחיטה המקובלים בארץ.
אם נוסעים לחול – עדיף לקנות שם. במיוחד בארה"ב.