הפסד של 4.5 מיליון ברבעון הראשון: קניון TLV ממשיך לשקוע
מצבו של הקניון שנפתח לפני כשנה ממשיך להתדרדר, וההבטחות הגדולות ממשיכות להסתכם בהפסדים מרים. תפוסת החנויות לא עולה, גם די השכירות לא משתנים וקבוצת גינדי השקעות נאלצת להתמודד עם ההשלכות
תוצאות קניון האופנה TLV לרבעון הראשון של 2018, המצורפים לדוחות הכספיים של חברתרבוע כחול נדל"ן, מעידים שוב על מצבו המאתגר של הקניון, שנפתח לפני קצת יותר משנה. הפסדיו הרבעוניים של קניון TLV הצטברו לכ-4.5 מיליון שקל, אחרי הפסד של כ-53 מיליון שקל שנרשם בסיכומה של שנת 2017 כולה.
מהדוחות שפורסמו הבוקר עולה כי ברבעון הראשון הכנסות הקניון הסתכמו בכ-26 מיליון שקל, הרווח הגולמי היה 14.5 מיליון שקל והרווח התפעולי כ-10 מיליון שקל, אבל הוצאות מימון של יותר מ-13 מיליון שקל גררו את הקניון להפסד הרבעוני.
נתון נוסף, העשוי להוות סימן למצבו הלא-מזהיר של הקניון, הוא שיעור התפוסה בו, שנותר 80% – בדומה לנתון שנרשם ב-2017, כשדמי השכירות הממוצעים נותרו גם הם ללא שינוי מהותי, ברמה של 311 שקל למ"ר, לעומת 312 שקל למ"ר ב-2017.
שווי הקניון לא השתנה השנה
בדוחות מעדכנת רבוע כחול נדל"ן כי בסך הכל עד סוף מארס נחתמו 152 הסכמי שכירות וחמישה מזכרי הבנות לתקופות של בין 3 ל-10 שנים, הנוגעים לכ-26 אלף מ"ר, מתוך שטחי מסחר בהיקף כולל של כ-32 אלף מ"ר. עוד עולה מהדוחות כי שוויו של הקניון ביחס לסוף 2017 לא השתנה, ונותר ברמה המתקרבת ל-1.8 מיליארד שקל, וכי יחס החוב להון (LTV) עמד בסוף הרבעון על 63%, בהתאם להתחייבות בהסכם המימון, שקבע יחס של עד 77%.
קניון TLV בתל-אביב נפתח לקהל בחודש מארס 2017 ומאז, שלא בטובתו, עיקר הכותרות הקשורות אליו נוגעות לאכזבה מביצועיו נוכח תנועת המבקרים בו והפדיונות בחנויות הפועלות בו. אכזבה זו גררה ירידות חדות באג"ח של גינדי השקעות, אחת מבעלי המניות בקניון, שבשבועות האחרונים הודיעה על פדיון מוקדם ליתרת האג"ח שלה, בסכום של כ-62 מיליון שקל, שצפוי להתבצע בימים הקרובים, ולאחריו צפויה החברה להפסיק להיסחר בבורסה.
גינדי השקעות, שנמצאת בשליטת האחים מנור, סתוית, טל וכפיר גינדי ומשפחותיהם, מחזיקה בכ-25% מהזכויות בפרויקט השוק הסיטונאי, הממוקם במשולש הרחובות קרליבך, החשמונאים ודרך בגין שבתל-אביב, ומלבד קניון TLV כולל גם פרויקט מגורים עם כ-720 דירות למכירה וכ-55 נוספות להשכרה, שהוקמו ב-11 מגדלים. ביתרת הזכויות בפרויקט מחזיקים משה ויגאל גינדי (25%) ושותפתם, רבוע כחול נדל"ן, שנמצאת בשליטת מוטי בן משה (50%). במארס נודע כי רבוע כחול מנהלת מו"מ לרכישת גינדי השקעות תמורת כ-40 מיליון שקל, אבל עד כה לא דווח על הסכם בין הצדדים.
ההחלטה על הפדיון המוקדם לאג"ח גינדי השקעות, שכנגדה שועבד חלק החברה בקניון, התקבלה לאחר שכבר חודשים ארוכים מלווה חוסר ודאות את פעילותה, נוכח חוסר הוודאות לגבי עתיד הקניון. בשל כך, בפברואר האחרון דיווחה גינדי כי בעלי השליטה התחייבו להזרים לחברה עוד 50 מיליון שקל במידת הצורך, לצורך פירעון האג"ח, וזאת זמן קצר לאחר שקיבלה הלוואה של 75 מיליון שקל מבית ההשקעות ילין לפידות, בריבית גבוהה, לסיוע בהתמודדות עם תשלומי האג"ח.
לפתוח קניון בסדר גודל כזה במרחק יריקה ממתחם שרונה, 5 דקות הליכה מקניון עזריאלי הותיק …ועשר דקות הליכה מדיזינגוף סנטר – כולם מתחמי קניות ואופנה לכשעצמם….זה איך לומר לקחת חתיכת סיכון מפגר ולא פלא שאלו התוצאות העגומות.
מאת: חני | 18 במאי 2018 | 06:35גם אני מעולם לא דרכתי בו
מאת: דניאל | 16 במאי 2018 | 13:27נראה כמו קניון של הביוקר..מוקף בקניונים אחרים
בשביל מה?
הקניון גדול מדי, קר ומנוכר.
מאת: לילי | 15 במאי 2018 | 21:30לא נעים להסתובב בו, ואף מתיש מאוד בשל גודלו.
אין שום מקום נעים לשבת ולשתות קפה, או לאכול משהו קל.
היו צריכים ללמוד מקניון רמת אביב, שמצליח בין השאר בגלל מימדיו שהם בקנה מידה אנושי וידידותי למשתמש.
עכשיו כבר מאוחר מדי. אבל היי, תמיד אפשר להפוך אותו לאיצטדיון :))
הקניון הכי טוב בארץ,לא ברור למה לא מצליח
מאת: חן חיפאית | 15 במאי 2018 | 11:34דווקא קניון יפה שכיף להסתובב בו
מאת: אביב | 14 במאי 2018 | 23:33