הסודות של פריימארק: אלה התנאים בהם מייצרת הרשת
פריימארק הפכה לאחת הרשתות הפופולריות בעולם, ואהובה במיוחד על תושבי ישראל. הרשת הזולה, שמתמחה בהעתקת פריטי מעצבים במאית המחיר, חושפת כעת הכל אודות תנאי ההעסקה שלה והתנאים בהם היא מייצרת ברחבי העולם
ענקית האופנה המהירה פריימארק משתלטת על העולם, וכבר מזמן הפכה לאחת האלופות בהפקת פריטים מעודכנים, שלא לומר חיקויים מדויקים של הפריטים הלוהטים והיוקרתיים ביותר, במחירי רצפה. התנהלות כזו תמיד מעוררת תהיות מבחינה אתית, ועל כן החליטה החברה לחשוף את מפת כל העסקים והמפעלים בהם מיוצרים הפריטים שלה. שם, הם מבטיחים, עומדים בכל התקנות המחמירות ביותר.
את המפה הדי מדהימה הזו ניתן למצוא באתר החברה. אפשר ממש לחקור ולשוטט בה, לראות כמה מפעלים מפעילה פריימארק בכל מדינה, מאירופה ועד טנזניה דרך המזרח. מובן שבסין נמצאים רובם המוחץ של המפעלים: 550 מהם, לעומת צרפת, בה יש רק שלושה. המפעלים המדוברים אינם בבעלותה של פריימארק, שמדגישה זאת באופן בולט. לחברה אין אף מפעל בבעלותה, והיא משתמשת בשירותיהם של מפעלים ב-31 מדינות ברחבי הגלובוס.
הנתונים נכנסים לרזולוציה מרשימה, וכוללים את מספר העובדים בכל מפעל, אחוז הנשים והגברים ומספרי הטלפון ליצירת קשר. מדובר בפרויקט שקיפות בשם "יוזמת המסחר האתי", חלק מתוכנית של ארגון העובדים הבינלאומי "עבודה טובה יותר". הפרסום הזה יוצר תפנית במדיניות של פריימארק, שבעבר סירבה לחשוף את פרטי ההתקשרות והספקים שלה. "בעינינו הפרסום הזה מעניק לנו יתרון מסחרי", נכתב בהצהרה לעיתונות.
"98 אחוזים מהמפעלים המצוינים פה מייצרים פריטים לחברות נוספות, וכולם חייבים לעמוד בקוד ההתנהגות שלנו, המבוסס על סטנדרטים בינלאומיים המוכתבים לנו", מבהירה החברה. "המסחר האתי של פריימארק והמחויבות שלנו לסביבה ולקיימות עומדים בקנה אחד עם הסטנדרטים הללו. הצוות שלנו ימשיך לעדכן את המפה פעמיים בשנה". אז נכון שעדיין יש כאן העתקה בוטה של פריטי מעצבים, אבל לפחות המידע הזה הופך קניית נעליים כמו של גוצ'י במאית המחיר לחוויה קצת יותר נקייה מרגשות אשמה.
השאירו תגובה