זה בדוק: ככה אנחנו הורסים לעצמנו את הבגדים
מישהו היה צריך להגיד את זה במוקדם או במאוחר – אנחנו אולי מאוד אוהבים את הבגדים שלנו, אבל לא דואגים להם מספיק טוב. הם זרוקים בארון, תלויים על הקולבים הלא נכונים ולא מקבלים את טיפול הכביסה הראוי להם. קבלו שמונה חטאים אופנתיים המזיקים באופן דרסטי לבגדים והאקססוריז שלנו, ואת כל הדרכים לכפר עליהם
מכירים את זה שאתם קונים פריט נהדר, יפהפה ומשגע, ויודעים רגע לפני הלבישה הראשונה שהוא לעולם לא יהיה מושלם כפי שהוא ברגע הזה? מסתבר שהעניין לגמרי בידנו, ושיש כמה דרכים בהן אנחנו פשוט הורסים לעצמנו את הרכישות המוצלחות שלנו.
ניקול קליסט, הסטייל דירקטורית של אתר Who What Wear, יצרה רשימה של שמונה חטאים שאנחנו עושים לבגדים, התיקים והנעליים שלנו. אבל אל דאגה, יש אור בקצה המנהרה. ״יש דרכים פשוטות ואפקטיביות להבטיח שלעולם לא תצטרכו להיפרד מהפריטים האהובים עליכם, ויישארו במצב נפלא לאורך זמן״ היא מבטיחה. אבל כמו בכל תהליך שיקום, קודם כל נודה בטעויות ורק אז נבין איך מתקנים את המצב. קחו נשימה ארוכה, אנחנו מתחילים -
אנחנו שולחים יותר מדי לניקוי יבש
מסתבר שגם אם כתוב על הפתקית שהפריט לניקוי יבש בלבד, עדיין ניתן לכבס אותו ביד. עדיף לא לשלוח כל פריט לניקוי יבש משתי סיבות - גם כי זה עול כלכלי, וגם כי בבדים מיוחדים, כמו קשמיר למשל, הוויתור על ניקוי יבש יכול להאריך בהרבה את חיי הבגד. הכימיקלים בניקוי היבש הורסים את שלמות הסיבים והצבע יכול לדהות.
אנחנו מקפלים פריטי עור
מי שבבעלותו מעיל, שמלה או מכנסי עור יודע כמה זה מעצבן כשהפריטים האלה מתקמטים. אי אפשר לגהץ אותם, והניסיון ליישר בהם קווי קפל הוא מתסכל, מסוכן ולוקח זמן. במקום זה, מומלץ לתלות על קולבים. רק שימו לב שהעור לא ייגע ישירות במתכת, אחרת הוא יכול להיהרס.
אנחנו לא מרססים את נעלי העור שלנו בספריי
ספריי מגן ודוחה מים ידאג שהפריטים היקרים שלנו יזכו לתקופת חיים ארוכה בהרבה. הספריי הייעודי מאריך את התפוררות העור, מגן מחדירת מים ומונע כתמים. הספריי לא יקר, ואפשר להשתמש גם במשחות שעושות עבודה דומה, מה שיחסוך הרבה כאבי לב וחור בכיס בהמשך.
אנחנו לא מאחסנים את התיקים שלנו כמו שצריך
תיקים, ובמיוחד תיקי עור, כדאי לשמור בתוך קופסאות או שקיות בד. הכיסוי ישמור מפגעי האוויר, האור, הלחות ופגעים נוספים. כמו כן, לא כדאי לשמור את התיקים בתלייה מהרצועות כיוון שעם הזמן, בגלל המשקל, הרצועות יימתחו יתר על המידה והתיק יאבד את צורתו המקורית.
אנחנו לא רוכסים ריצ'רצ'ים לפני הכביסה
זה אולי נשמע קצת קטנוני, אבל תאמינו או לא, העובדה ששכחנו לרכוס את הריצ׳רץ׳ לפני הכביסה שם את הפריט בסכנה מידית. לא רק שהריצ׳רץ' עצמו יכול להתעוות בכביסה ולהיהרס, אלא שגם פריטים אחרים בסביבת הריצ׳רץ׳ הפתוח עשויים להיפגע אם ייתפסו בין השיניים הקטנות. מי ידע?
אנחנו לובשות את אותה חזייה שוב ושוב
חשוב שיהיו כמה וכמה חזיות שנמצאות ברוטציה, ולא רק אחת שחורשים עליה. הגוף זקוק למנוחה מאותה גזרה של חזייה, וגם החזיות עצמן צריכות להתאוורר, לחזור לצורתן המקורית, ואז לאזן את עצמן מחדש בין לבישה ללבישה.
אנחנו משתמשים בקולבים לא טובים
קולבים פשוטים הם זולים ונוחים, בעיקר אלה מהפלסטיק והמתכת, אבל הם הורסים את הבגדים. הם יכולים למתוח אותם, לקרוע אותם וליצור בהם סימנים לא רצויים. עדיף להשתמש בקולבים מרופדים בקטיפה או לחלופין, בקולבי עץ.
אנחנו מכבסים הלבשה תחתונה במכונה
לחלק ממכונות הכביסה יש תכנית לכיבוס הלבשה תחתונה ובגדים עדינים, אבל המומחים ממליצים על כביסת ידנית בכיור עם מים קרים ונוזל כביסה. כך התחתונים והחזיות מקבלים טיפול הרבה יותר עדין, התחרות לא נקרעות והחיבורים והקרסים לא מאבדים צורה. הלבשה תחתונה היא עניין יקר, ולכן שווה להשקיע בה.
השאירו תגובה