המעצב שלא הורשה לעלות לטיסה בגלל הטורבן שלו
את מעצב התכשיטים והשחקן ההודי-אמריקאי וואריס אלוואליה קשה לפספס - לא רק שהוא אחד הגברים הכי סטייליסטים בניו יורק, הוא גם חובש טורבן סיקי מסורתי שאי אפשר להישאר אדישים כלפיו. רגע לפני שהיה אמור להציג בשבוע האופנה בניו יורק, חברת תעופה מקסיקנית מנעה ממנו לעלות על המטוס לעיר כיוון שסירב להוריד בציבור את הטורבן. הרשת, כמובן, לא נשארה אדישה
וואריס אלוואליה הוא דמות מוכרת בחוגים האופנתיים מסביב לעולם. מעצב התכשיטים ההודי-אמריקאי, בעליו הגאה של המותג House of Waris, מציג נוכחות קבועה וצבעונית בתצוגות השונות, משתף פעולה עם מעצבי על וגם מתחזק קריירת משחק מקבילה, בעיקר בסרטיו של ווס אנדרסון. סימן ההיכר שלו הוא ללא ספק הטורבן שעל ראשו.
כעת אותו טורבן קרקע את וואריס, שקיווה לעלות על טיסה ממקסיקו סיטי לניו יורק. ״הבוקר נאמר לי שלא אוכל לעלות על טיסת ׳איירומקסיקו׳ לניו יורק בגלל הטורבן שלי״ דיווח לידידיו באינסטגרם וצירף תגיות שסייעו לעסק להתלקח: #פחד הוא הזדמנות לחנך׳, #זכויות אדם, #אהבה, #לא פחד׳ ו- #כבוד האדם.
וואריס הסיקי, 42, נולד בפונג׳ב ועבר עם משפחתו לניו יורק בגיל חמש, והוא סיפור הצלחה קלאסי של מהגרים בעלי חלום. את הלייבל שלו פתח, כאחרון הסינדרלות, לאחר שבעלי רשת מקפילדס התלהב מטבעת יהלום מורכבת שענד, והזמין ממנו כמות שאזלה מיד מהמדף. וואריס הוא חוקר תרבויות נלהב ומשלב בתכשיטיו אבנים ומתכות שהוא מלקט בעצמו מנפחים ויהלומנים ארטיזנים ברחבי העולם, כאלה שעבדו בעבר עבור משפחות מלוכה.
הוא מופיע תמיד עם הטורבן לראשו, ומככב ברשימות המתלבשים הטובים של מגזינים כמו וניטי פייר ו-GQ, ו-ווג אף בחרו אותו לרשימת עשרת המשפיעים בעולם האופנה. בשנת 2010 הוסיף וואריס גם צעיפי קשמיר ומשי בהדפסה ידנית למרכולתו. לאחר מתקפת הטרור במומבאי בשנת 2008 יצר, עם עוד שני מעצבים, ספר בשם "להודו באהבה" שכל הרווחים ממנו הלכו לשיקום במדינה, ובהמשך הקימו ארגון צדקה.
וואריס, שהופיע לאחרונה במודעה לגאפ שהפכה לוויראלית בעקבות תגובות קשות מאנשים שקראו לוואריס מחבל, ועד לכאלה שהאשימו אותו בביזויים של הסיקים כולם, הוא ללא ספק אדם שמזוהה עם שורשיו וגאה בהם. ניכר שחברת התעופה לא ידעה עם מי היא מסתבכת כאשר ביקשה ממנו להסיר את הטורבן לשם הבידוק הבטחוני.
לאחר שנערך עליו חיפוש גופני מעל הבגדים, ביקשו ממנו המאבטחים להוריד את הטורבן, מה שוואריס סירב לעשות. ״זה לא דבר שאני עושה בפומבי״ הסביר. ״זה כמו לבקש ממישהו אחר להתפשט במקום ציבורי״. לאחר שסירב להסיר את הטורבן, אלא רק בחדר פרטי, נמסר לוואריס כי על הטיסה הזו כבר לא יעלה. וואריס, שציפה להגיע לניו יורק מאחר שהוא מציג בשבוע האופנה שמתחיל אוטוטו, העלה עוד תמונות לחשבון האינסטגרם שלו ומסר: ״שבוע האופנה של ניו יורק יקר״ כתב, ״אולי אאחר קצת להגיע אליך כי ׳איירומקסיקו׳ לא נותנים לי לטוס עם טורבן. אל תתחיל את התצוגה בלעדי״.
התגובות לפוסט, שהופיע גם באינסטגרם וגם בפייסבוק, היו נסערות, ושיחררו זעם וקריאות גזענות מכל המינים, אך היו גם כאלה שהבינו את חברת התעופה. ״אני חושבת שמסיבות בטחוניות, זה לא דבר רע לשתף פעולה עם הרשויות״ כתבה משתמשת הודית בשם מטב סינג׳ שרגיל. ״גם אני אישה סיקית, ועוברת את זה, וכך קורה גם עם נזירות. זה בסדר כל עוד עושים הכל בפרטיות ולא בציבור. אם אין לך מה להסתיר, למה שלא תשתף פעולה?״.
השאירו תגובה