אותה שמלה – מחיר כפול
הראש מיפו השמלה ממדריד: יצאנו לבדוק כמה נשלם על אותם בגדים בדיוק בישראל, באירופה ובארה"ב | בראש רשימת היקרנים: טופשופ הבריטית עם פער של 85 אחוז בין החנות בתל אביב לחנות בלונדון
אין דבר שישראלים שונאים יותר מאשר להיות פראיירים. אבל מתברר שבכל מה שנוגע למחירי האופנה בארץ – כולנו בוכים כל הדרך אל הקופה. בבדיקה מיוחדת שערכנו בחמש רשתות הבגדים הבינלאומיות המובילות, מצאנו כי על אותם בגדים בדיוק תשלמו בישראל עשרות אחוזים יותר לעומת מה שהייתם משלמים עליהם בחו"ל.
כשרשת H&M השבדית נכנסה לארץ ההבטחה הייתה שהמחירים האטרקטיביים המוכרים מחו"ל יישמרו גם בישראל. ואמנם בהשוואה לרשתות האופנה הבינלאומיות הגדולות האחרות שפועלות כאן, רמת המחירים של H&M אכן נמוכה יותר. אך ביחס למחירי הרשת באירופה ואפילו בארה"ב, התמונה נראית כבר פחות אטרקטיבית. בדיקה של פריטי לבוש זהים בחו"ל ובישראל מראה שברוב המקרים, בארץ פשוט יקר יותר. וכמובן ש- H&Mלא לבד. גם את הבגדים של זארה ומנגו הספרדיות, טופשופ הבריטית וגאפ האמריקנית, פחות משתלם בדרך כלל לקנות בארץ. למשל טוניקה בצבעי כחול לבן של טופשופ שעולה בישראל 300 ₪, תוכלו לקנות בלונדון בכ-160 ₪ בלבד – כמעט חצי מחיר. גם נעלי עקב של זארה שעולות בארץ 349 ₪ נמכרות באירופה בכ-229 ₪ ובארה"ב בכ-284 ₪.
מהנתונים אפשר לראות בבירור כי הבגדים בשיטוט בחנויות בחו"ל לא נראים לנו פתאום כל כך זולים רק בגלל שהמחיר נקוב באירו או בדולר, אלא הם באמת זולים בצורה ניכרת. סל הקנייה שבחנו בכל אחת מחמש הרשתות בארץ, יצא יקר בהרבה מהמחיר שהיינו משלמים תמורתו באירופה. בשופינג במנגו ישראל נשלם כ-40% יותר מאשר באירופה, בזארה כ-50% יותר ובגאפ נשלם כ-26% יותר. ב- H&Mהפער מצטמצם ונשלם בארץ רק כ-17% יותר על אותם בגדים. אבל בטופשופ פער המחירים קופץ לכ-85% אחוז יותר – עבור אותו סל קנייה בדיוק. במצב כזה יכול להיות שפשוט משתלם יותר כבר לקפוץ לוויקאנד של שופינג בלונדון ולקנות שם בחצי מחיר. גם בהשוואה לארה"ב מחירי הבגדים בארץ יקרים יותר. חוץ מאשר ברשת מנגו, שם סל הקניות שבדקנו יצא זול יותר בארה"ב מאשר בישראל.
חשוב לציין שבבדיקה דומה נוספת שעשינו לפני כמה חודשים באותן רשתות, הקולקציות השתנו, אבל פערי המחיר נשארו דומים. אז למה בכל זאת המחירים בישראל כל כך גבוהים? "יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון, כמו העובדה שאנחנו מדינה קטנה עם שוק קנייה קטן, ובהתאם, פוטנציאל הרווח קטן. או דמי השכירות הגבוהים בקניונים ובמרכזי המסחר בישראל ועלויות העסקת עובדים בארץ", מסבירה מנכ"לית ארגון "אמון הציבור" גלית אבישי. אבל גם כל אלה, יכולים להסביר רק חלק מהפער. "ההבדלים הם כל כך בלתי סבירים, שזה מדאיג ודורש הסבר וראוי שהחברות יסבירו את הפער", אומרת אבישי.
ההסבר שמספקות החברות, עדיין לא מבהיר למה דווקא בישראל המחירים כל כך גבוהים. בזארה מסבירים כי "המחירים נקבעים בהתבסס על המדינה בה מדובר, בשוק המקומי, המיצוב המסחרי ומספר גורמים נוספים כגון כוח קניה, סביבה כלכלית ועלויות המשפיעות על הפעילות כמו מכס, עלויות כוח אדם ונדל"ן". בנוסף טוענים בחברה כי "כדי להציע קולקציה עדכנית המתחדשת פעמיים בשבוע-בכל שבוע, מתווספות גם עלויות שינוע אווירי".
בגאפ מודים שקיים פער מחירים של עד 20% בשל עלויות כמו מסי הייבוא, שילוח והובלה בינלאומית. אבל טוענים כי ישנם פריטים שיימצאו באותם מחירים בדיוק כמו בארה"ב ואף זולים מהם וישנם פריטים שיהיו יקרים. ובכל זאת, תרשו לנו להמר, שבחו"ל החשבון יהיה זול יותר.
בגדים? מה לגבי דברים קצת יותר מהותיים? מזון, שנמכר בחו"ל בפחות, אפילו פסק זמן של עלית נמכר בארה"ב, עם מחירי השינוע בפחות מישראל, למרות שמיוצר פה.
מאת: חשבו טוב לפני הקלפי | 30 בנובמבר 2012 | 20:54דלק, שמחירו בעולם התייקר, אבל מחיר המסים והבלו הוכפל משמעותית והם שייקרו את מחיר הדלק. ל מחיר חבית נפט בעולם.
הפרות בישראל הן מספר אחת בעולם בתנובת חלב! ועדיין מחירי מוצרי החלב יקרים מבאירופה וארה"ב.
אז כולנו צריכות וצריכים לחשוב טוב, טוב למי ניתן את קולנו בבחירות הבאות.
גם כשהתותחים רועמים, צריך לאכול וגם ללבוש משהו.
לטופשופ למשל, יש הרגל מגונה להוציא כל עונה פריטים מעונות קודמות שלא נמכרו בסיילים ולתמחר אותם במחירי תחילת העונה. ראיתי שזה חוזר על עצמו כמה וכמה פעמים ואף פניתי לשירות לקוחות החברה באנגליה. התשובה לצערי היתה בסגנון "טופשופ ישראל הינה זכיין מורשה ולכן אין להנהלת החברה להחליט בנוגע לדברים כאלו".
מאת: אליסה | 17 בספטמבר 2011 | 18:41אני אישית משתדלת לקנות רק באינטרנט (אסוס) ובסוף עונה בארץ כאשר המחירים מגיעים ל70% הנחה והופכים לנורמליים.
עוד סיבה למה לא כדאי לקנות בישראל!
מאת: ~ | 19 באוגוסט 2011 | 15:50לא רק שהבגדים מעפנים ומכוערים, חסרי אופנה, ובכלל לא מתקרב לאופנה של אירופה וארה"ב, אלא גם שהמחירים יקרים פי 2.
עדיף פשוט לנסוע לחול ולקנות רק שם, ככה אולי יהיה אפשרי להכניס יותר סטייל לאופנה הישראלית, וגם לשלם את אותו המחיר על פי 2 ייותר בגדים!
באירופה כל העמודות באותו גובה ??
מאת: סטיליסטית בנשמה | 28 ביולי 2011 | 14:22די נמאס כבר – כל אבן שהופכים מבינים יותר ויותר איזה פריירים אנחנו . מתסכל, מכאן ניתן להבין ולהפנים שאנחנו הפריירים הכי גדולים בעולם .
מאת: רונית | 28 ביולי 2011 | 12:23חשבתן אולי להתחיל לעזור לעצמכן ולכדור??? ולמחזר (-:
מאת: קסטיאלה בוטיק וינטג' ויד שנייה | 19 ביוני 2011 | 16:49חנויות יד שנייה מצויות בכל עיר.שווה להכנס לבדוק אולי הבגדים האלו שעולים כל כך הרבה המצאים במחירים שווים לכל כיס.מומלץ……….
"קסטיאלה",בוטיק וינטג' ויד שנייה.סוקולוב 31,הרצליה…..
אני לא יודעת איזה מדדים בדיוק לקחתם להשוואה אבל הגרף מופרך מהמציאות בלא מעט,אני קונה בארץ ובחו"ל ברשתות האופנה המופיעות ואומנם יקר פה אבל בטח שלא ב-87 אחוז כמו שרשמתם..אם לקחתם את הפריט היקר ביותר בחנות אז אני מבינה מדוע יצאו לכם כאלה אחוזים..קונפירציה לצרכנות ישראלית?
מאת: אלופה | 12 באפריל 2011 | 15:21ומצד שני, רשתות ישראליות מתמחרות את הפריטים שלהן באותם מחירים, למען התחרות, וככה יוצא שכל החנויות מציעות מחירים גבוהים שממש לא קשורים למציאות..
מאת: א | 10 באפריל 2011 | 16:50וגם את הארנק שלנו זה מתסכל כשיש מחירים גבוהים.
מאת: גולש ולא גולשת | 9 באפריל 2011 | 19:20אז לא רק צרכניות
תמיד ידעתי שארון הבגדים שלי היה יפה יותר וזול יותר כשטסתי יותר לחו"ל…הכתבה לא באה לחדש לנו אלא לתת עובדות שמה שחשבנו הוא באמת נכון, המחירים אכן יקרים ובהרבה! זה לא מוצדק ומתסכל כל ארנק, אנחנו הצרכנים, או אפשר לרשום, הצרכניות נצמצם את מס' הכניסות וכמובן את מס' הקניות שלנו ברשתות אלו והם פשוט יבינו שהצרכנים הם הקובעים ולא ניתן לקנות אותנו עם תירוצים על מחירים מופרזים!
מאת: קורין | 9 באפריל 2011 | 14:38ברור שבארץ המחירים יותר יקריםם..!!
מאת: קוקה הנסיכה :) | 7 באפריל 2011 | 19:52