שני חלקים בתוך השלם: קיצור תולדות בגד הים
עוד לפני ימי הביקיני של בר רפאלי על שער הספורטס אילוסטרייטד, אנשים התלבטו בסוגיה החשובה: מה ללבוש כשהולכים להשתכשך במים?
התיעוד הראשון באמנות לבגד רחצה בעל שני חלקים הופיע בפסיפס רומאי מהמאה השלישית. אבל בין זה לבין הביקיני של ימינו, הדרך עוד היתה ארוכה. הלבוש המקובל לרחצה השתנה לאורך ההיסטוריה ונע בין עירום מוחלט ללבוש מלא. המלכה אליזבת נהגה לטבול במאה ה-16 כשהיא לבושה קומפלט, כולל צווארון הראף המפורסם והחצאית התפוחה. רק הכתר נשאר מחוץ למים. בימי הביניים לעומת זאת, דווקא היה מקובל יותר להתרחץ עירומים. ובמאה ה-19 אופנת הרחצה התאפיינה בכיסוי מרבית חלקי הגוף, הפעם הסיבה לכך היתה הרצון לשמור על עור לבן וחיוור בכל מחיר.
| פחות ופחות בד |
במאה השנים האחרונות בגדי הים הלכו ונהיו יותר חשופים, ובמקביל קיבלו מקום מכובד בעולם האופנה. עד שנות ה-40, בהיעדר פתרון טקסטילי מתוחכם יותר, נתפרו רוב בגדי הים מצמר, לעתים בשילוב תחרה או טאפט. המהפכה האמיתית בתחום התחוללה בראשית שנות ה-60 עם המצאת סיב הלייקרה. הבד האלסטי החדש שינה גם את עיצוב בגדי הים, שהיו מעכשיו צמודים יותר והתהדרו בצבעים עזים ובשלל הדפסים.
לאחר עשור של שמרנות בשנות ה-50, הביקיני בסיקסטיז כבר כלל הרבה פחות בד, ועדיין היה צנוע יותר מהרבה דגמים שנמכרים כיום. חובבות הוינטג' וסגנון הרטרו יכולות למצוא באיביי בגדי ים יפיפיים משנות ה-60, בשני חלקים או בגרסה השלמה הקלאסית.
גם בגוטקס, החברה הישראלית שהחלה כמפעל לייצור מעילי גשם, השכילו להבין כי העתיד נמצא דווקא בבגדי הים. באתרי יד שנייה ניתן למצוא כיום לא מעט דגמים של החברה המיתולוגית משנות ה-80 וה-90, במחירים שווים לכל נפש.
1. ביקני מהוואי משנות ה-70 – 55 דולר
2. בגד ים עם רוכסן משנות ה-80 – 36 דולר
3. בגד ים אדום משנות ה-50 – 165 דולר
4. בגד ים פסים משנות ה-60 – 41 דולר (מכירה פומבית, מחיר עלול להשתנות)
5. ביקיני פסים משנות ה-40 – 395 דולר
6. בגד ים בהדפס גיאומטרי משנות ה-80 – 42 דולר
7. בגד ים בסגנון מלחים משנות ה-80 – 29 דולר
8. ביקיני בהדפס כחול משנות ה-50 – 70 דולר
9. ביקיני עם מלמלה פרחונית משנות ה-60 – 1 ליש"ט (מכירה פומבית, מחיר עלול להשתנות)
I liked the black bathing suit and pink
מאת: lihi | 12 ביוני 2011 | 17:30אבל איך אפשר לקנות?
מאת: נופר | 3 ביוני 2011 | 17:21